Info

DE TOUR VOOR DE SQUASHLIEFHEBBER!

Met enige trots presenteert de organisatie van de EYE tour de locaties, centra en data van de tweede editie. Ondanks de perikelen met het Covid-19 virus waren er veel centra die graag een EYE toernooi wilde huisvesten. We hebben een zorgvuldige selectie gemaakt van gezellige en geschikte squashcentra.

Covid-19 heeft wel gezorgd voor aanpassingen. Zo zouden oorspronkelijk in 2020 nog meer PSA-toernooien plaatsvinden. Echter de aftrap op 2 oktober bij Eredivisieclub Squash Almere zal wel een upgrade kennen met een professionele mannen categorie.  Verder doen we o.a. de grote steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Zwolle aan. In Zwolle zal er een EYE dubbeltoernooi worden georganiseerd. Natuurlijk zullen we wel positief moeten uitgaan dat Covid-19 geen roet in onze planning gaat gooien. 

Als Covid-19 het toelaat, dan zal het EYE toernooi in Ede een geweldige upgrade kennen van een heus PSA Men Challenger toernooi met een prijzengeld van $ 3.000. Dit zal een sterk internationaal deelnemersveld gaan opleveren.

Kortom, een representatieve en interessante tour waarmee we de fanatieke spelers en speelsters geweldige uitdagingen bieden en de squashliefhebbers die graag (top) squash kijken op hun wenken gaan bedienen.

De EYE TOUR is een toernooiencircuit waarin prestatie en gezelligheid voorop staan. Er wordt extra aandacht geschonken aan de aankleding, uitvoering en uitstraling. De aantrekkelijke sport (en eventuele geldprijzen) dienen tevens te  leiden tot een sterk deelnemersveld bij de dames en heren in de A-categorie. Daarnaast zijn er aansprekende prijzen in de overige categorie├źn en wordt elk toernooi opgewaardeerd d.m.v.   sponsor-gifts en een interessante verloting. Bij de toernooien is er ook een Squashracket bespan service, waar specialisten je racket perfect bespannen of kunnen finetunen. Ten slotte is de tour aangesloten op de EYE  Ranking met een prijzenpot van bijna 1.000 euro die wordt verdeeld onder de klassement winnaars.

Door de steun van squashmerk leverancier Allied-Sports kunnen we elk toernooi fantastische prijzen per categorie uitreiken en een leuke verloting houden. Eigenaren van Allied-Sports, Glenn Keenan en Scipio van der Schoot maken door hun steun deze tour mogelijk. Van al hun merken is EYE gekozen om de tour te ondersteunen als hoofdsponsor. EYE is een squashmerk dat de laatste jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. In topspeler Paul Coll hebben ze niet alleen de nummer vijf van de wereld in hun spelersstal, maar ook een van de meest attractieve spelers en persoonlijkheden. Een speler die past bij hun imago. Per toernooi wordt er voor maar liefst aan 2.500 euro aan (sport)prijzen uitgereikt. Het spreekt dus voor zich dat organiserend bedrijf SQ Events zeer content is met deze samenwerking.

SQ EVENTS staat met de steun van alle sponsors garant voor het prijzengeld en de sportprijzen met een totale waarde van 20.000 euro. Allied-Sports levert alle EYE productprijzen zoals rackets, sporttassen, squashballen, kleding en accessoires. Ondersteunende subsponsors zijn Toernooi.nl (Visual Reality), Jobstring en QSS bespanservice

De EYE TOUR voldoet aan de regels aangaande een officieel ranglijsttoernooi van de Squashbond. In de afsluitende GRAND FINAL wordt alles in de overtreffende trap uitgevoerd. Uniek in Nederland is de EYE Ranking, elk EYE toernooi die wordt georganiseerd levert punten op voor de EYE toernooi ranking. Deze ranking zal tevens gebruikt worden om je te kwalificeren voor de GRAND FINAL. Hoe hoger je EYE ranking, des te hoger de kans op inschrijving aan het afsluitende toernooi. Je ranking geeft echter geen recht op een betere plaatsing. Vanwege het feit dat het circuit meetelt voor de nationale ranglijst, dient de organisatie zich te houden aan de nationale ranglijst. De winnaars van de EYE ranking in de dames/heren categorie├źn A – B – C en D, winnen eveneens een geldbedrag. Voorwaarde is wel dat je minimaal 2 toernooien speelt en ook aan het EYE GRAND FINAL toernooi meedoet. De EYE ranking kun je raadplegen na elk toernooi op www.eyetour.nl

DARE TO BE THERE

EYE Tour Team